Bilatu Googlen hemendik!

2009-12-16

Gabonetako Turroia

Osagaiak:
  • Erromerozko kilo bat ezti.
  • 500 gr. azukre.
  • 2 arraultz zuringo.
  • 1 500 gr. almendra.
  • Limoi bat.
Prestaketa:
  1. Eztia berotu su baxuan, ur guztia ebaporatu arte. Azukrea erantsi eta zurezko goiara batekin nahasi.
  2. Zuringoak elur-punturaino irabiatu eta lehengo nahasia erantsi. Nahasi geratu gabe 8-12 minutuetan eta gero su baxuan jarri karamelizatu arte (colore marroia hartu arte).
  3. Almendrak erantsi limoiaren azala rallatuarekin. Ondo nahasi eta hozten utzi minutu batzuk.
  4. Nahasia zurezko edo metalezko molde batzuetara bota, sukaldeko paperez forratuak
  5. 2 ordu eta erdi eta gero turroia prest dago jateko!

No hay comentarios:

Publicar un comentario